Vandaag weer een mooie opkomst (28 deelnemers) voor de 5e wedstrijd van 2023. Het Deurnes kanaal in het voorjaar altijd moeilijk om er een visje te vangen. De muggen wisten ons wel te vangen en menigeen is lekgestoken. In het begin een paar vis en dan is de vis op. Als je geluk hebt vang je er dan nog een paar meer, maar overal is het hetzelfde scenario. Voor William Scheenen was het een topdag. Hij ving als enige van begin tot eind vis en had een mooi net vis bij elkaar. In het andere vak was het Hans Vissers die voor de 2e keer het vak op het Deurnes Kanaal wist te winnen. Hij moest flink peuteren om er deze keer met de winst vandoor te gaan. Stef van Grimbergen had pech en loste een mooie zeelt en een brasem. In het vak van William werd Peter Kirkels 2e en Jan Martens 3e. In het vak van Hans werd Gerrit van de Werf 2e en Wim van Lier 3e. De rest van de uitslag met de gewichten kun je vinden op de site. Volgende week is er de 1e Koningswedstrijd van JD Floats op Visvijver de Donk. We hopen weer op een grote opkomst en een spannende strijd over 3 wedstrijden. 

Zoals jullie allemaal weten heeft Ruud Flipsen een Koninklijke onderscheiding (lintje) gekregen vanwege zijn maatschappelijke verdiensten.

Voor onze vereniging is Ruud bijna onmisbaar geworden vanwege zijn vrijwillige inzet. Hij is altijd bezig voor HSV de Noordervaart.

Vele uren is hij aan het regelen, bellen, plaatsen maken (maaien), cursus volgen en noem maar op. Alles voor zijn HSV de Noordervaart.

Mede door hem draait onze vereniging zo goed. Is er een probleem of moet er iets gebeuren, bel maar naar Ruud en hij regelt het wel.

Daarom is er besloten om Ruud erelid van HSV de Noordervaart te maken.

Dit is inmiddels al gebeurd op 27 mei op de vrijwilligers avond en Ruud was aangenaam verrast.

Bij deze Ruud, Proficiat en bedankt voor alles wat je voor HSV de Noordervaart doet. We hopen dat we nog heel lang van je tomeloze inzet mogen genieten.

Dank Dank Dank.

Jeugdviscursus

Op dinsdag 6 juni volgt er weer een Jeugd viscursus in het clubgebouw van HSV De Noordervaart.
De cursus begint om 18:00 uur en zal tot ongeveer 20:00 uur duren. Tijdens deze cursus zul je leren hoe je een dobber uit moet loden, hoe je een vislijntje moet maken, hoe je een vis moet onthaken en nog veel meer wat je als visser allemaal moet weten. De weken erna zijn er nog diverse wedstrijdjes waarin je het geleerde in de praktijk kunt brengen en hopelijk dat je dan veel visjes ( vissen) kunt vangen.
Voor het volledige programma kun je kijken naar het kopje Wedstrijdzaken en daar vindj e een kopje met Jeugdwedstrijden en daar staan alle wedstrijden op en ook 3 telefoonnummers die je kunt bellen voor meer informatie of om je op te geven voor de cursus of wedstrijden, tot aan de waterkant!!

Team of the Year

Op zaterdag 30 april was er de 2e wedstrijd in het kader van de Team of the Year competitie. Deze keer was het Veendam Musselkanaal het strijdtoneel voor de 11 deelnemende teams. Danny Flipsen, vissend voor team Limburg 1, behaalde een 7 in zijn vak, Charly van Rhee, uitkomend voor Team Limburg 2, werd 5e in zijn vak en Mat Leunissen, De Voon, werd 10e in zijn vak.

3 weken later werd de 3e wedstrijd vervist en ditmaal op het Prinses Margrietkanaal. Hier behaalde Danny een 7 in zijn vak, Mat een 8 in zijn vak en Kevin Veltmans( Limburg 2) een 5 in zijn vak.

De tussenstand na 3 wedstrijden is dat Team Limburg 1 eerste staat in het klassement, Team Limburg 2 zesde en Team De Voorn 11e.

Na de zomervakantie volgen de rest van de wedstrijden, we houden jullie op de hoogte1

Vandaag waren er 30 deelnemers voor de 4e wedstrijd van 2023. Met de uitslag van de 50+ wedstrijd nog in gedachten was de hoop gevestigd om ook vandaag weer een groot aantal platten te vangen. Helaas! De vijver is grillig en vandaag was het weer veel kleine vis. Toch waren er hier en daar een paar vissers die toch een aantal platten aan de haak konden krijgen. Het was Toon v Oijen die de vorm van afgelopen donderdag wist vast te houden en zijn vak wist te winnen en ook vandaag het meeste gewicht bij elkaar ving. In het andere vak was het Marc Dorssers die het vak wist te winnen. In het vak van Toon werd Noud van Dijk 2e en Geert de Bakker 3e. In het vak van Marc werd Albert Trines 2e en Johnny van Lieshout 3e. De rest van de uitslag met de gewichten kun je vinden op de site. Volgende week is er de 1e  wedstrijd van Alterna op het Deurnes Kanaal. We hopen weer op een grote opkomst. 

Op Hemelvaartsdag is de 50+ wedstrijd gevist. Er was een goede opkomst van 19 deelnemers. Er werden die morgen veel platten gevangen.Sommige vissers wisten vooral het laatste uur de platten te verleiden en zo nog hoog in het klassement te eindigen.Het was Toon van Oijen die het meeste gewicht bij elkaar viste en de wedstrijd wist te winnen met 11440 gram. 2e werd Albert Trines met 10750 gram.3e Gerard van Eijk met 7050 gram. 4e Henk Sanders met 5320 gram. 5e Joep Vissers met 5230 gram. 6e Jan Nijssen met 4690 gram. 7e Alfons Hauser met 4030 gram. 8e John van Gullik met 3700 gram. 9e Rob vd Meer met 3640 gram. 10e Sjaak v Rhee met 3620 gram. 11e Marc Dorssers met 2770 gram. 12e Gerrit vd Werf met 2650 gram. 13e Noud v Dijk met 2580 gram. 14e Hay v Oijen met 1620 gram. 15e Sjra Dorssers met 1570 gram. 16e Geert de bakker met 1180 gram. 17e Martien Sanders met 740 gram. 18e Jan Kl Zieverink met 450 gram. 19e René Schattorie met 0 gram.

Weer waren er veel vissers (28) voor de 3e wedstrijd van 2023 op deze mooie zondagmorgen. Er was uitleg vooraf aan de wedstrijd waar de nummers zich bevonden en hoe je moest rijden om op je stek te komen. Toon van Oijen had niet zo goed opgelet en was naar de Noordervaart gereden i.p.v naar het Deurnes Kanaal. Met wat vertraging meldde hij zich toch nog op het wedstrijdparcours. De vangsten vielen tegen en het was voor velen schravelen om een visje te vangen. Toch heb je vissers die zoals altijd met geduld de vis toch weten te vinden. En soms hoe klein dan ook toch nog een 20 tot 30 tal visjes aan de haak kunnen krijgen. Het was Hans Vissers die een mooi net vis wist te vangen en zijn vak wist te winnen. In het andere vak was het Marc Dorssers die het vak afgetekend won. In het vak van Hans werd Math Leunissen 2e en Henk Sanders 3e. In het vak van Marc werd Jan KleinZieverink 2e en Charlie van Rhee 3e. De rest van de uitslag met de gewichten en de stand kun je vinden op de site. Volgende week is er de 1e wedstrijd van Dre Derikx Boomkwekerijen op visvijver De Donk. We hopen weer op een grote opkomst. 


Op donderdag 18 mei, Hemelvaart, staat er weer een 50+ wedstrijd op het programma en wel op visvijver De Donk.
De wedstrijd is van 09:00 uur tot 12:00 uur. Het loten is om 08:00 uur in het clubgebouw en het reglement is hetzelfde als dat van de Zomercompetitie 2023, Veel succes en tot 18 mei!!!

Ook de 2e wedstrijd van het seizoen 2023 werd goed bezocht. Weer waren er 34 vissers aan de waterkant. De vangsten waren vandaag beter. Er werd veel kleine vis gevangen en ook meer platten dan in de eerste wedstrijd. Zelfs 3 zeelten. De platten hielden zich voornamelijk op aan de parkeerplaatskant en daar werden de hogere gewichten gevangen. Jan Beijers had maar een platte maar dat was een knaller van meer dan 3kg. Het was Wim van Lier die ze het best tot een aanbeet kon verleiden en een hoog gewicht bij elkaar ving en het vak wist te winnen (in 2 wedstrijden 2 keer vakwinst een prima prestatie). Het andere vak was het Sjaak van Rhee die het vak wist te winnen.  In het vak van Wim werd Joep vissers 2e en William Scheenen 3e .In het vak van Sjaak werd Ruud Flipsen 2e en Math Pijnenburg 3e.   De rest van de uitslag met gewichten en de stand kun je vinden op de site. Volgende week is de wedstrijd van Dikke Mik op het Deurnes Kanaal. De onderhoudscommissie heeft gezorgd dat je op elke plaats goed kunt vissen waarvoor dank. We hopen ook hier weer op een grote opkomst. 

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2023 werd goed bezocht. Maar liefst 34 vissers meldden zich in de Kantine om een goede stek te loten. De wedstrijdcommissie moest goed puzzelen om de vissers aan de waterkant te verdelen. Er mocht niet geklaagd worden anders………….!   Het kostte zondagmorgen voor veel vissers moeite om een of meerdere visjes te vangen. Toch werden er ook hier en daar een platte gevangen. Het was Erwin Kirkels die zelfs 5 platten uit het water kon trekken en zijn vak en de wedstrijd wist te winnen. In het andere vak had Wim van Lier al heel snel een brasem te pakken en met nog wat visjes erbij won hij het andere vak. In het vak van Erwin werd William Scheenen 2e en Peter Kirkels 3e. In het vak van Wim werd Huub Peters 2e en Gerard van Eijk 3e. De rest van de uitslag en de stand kun je vinden op de site. Volgende week is er de wedstrijd van Café de Goeije op visvijver de Donk en we hopen weer op een grote opkomst

Op zaterdag 30 april was er de 2e wedstrijd in het kader van de Team of the Year competitie en wel op het AG Wildervanck kanaal in Groningen in het hoge noorden. Van onze vereniging doen hier 3 leden mee. Charlie van Rhee, uitkomend voor Team Limburg 2 behaalde een 5 in zijn vak en zijn team staat nu 8e in het algemeen klassement na 2 wedstrijden, Danny Flipsen, uitkomend voor Team Limburg 1 behaalde een 7 in zijn vak en staat nu gedeeld eerste in het klassement. Mat Leunissen had een 10 in zijn vak en staat nu 10e in het algemeen klassement.

Afgelopen zondag, 23 april, werd er weer de Youri van Lieshout wisseltroffee vervist( ook bekend als de Hanenwedstrijd). Johnny van Lieshout, de vader van Youri, had weer voor prachtige schalen “Hanenbillen “gezorgd. De wedstrijd werd deze keer gevist op de zondag voor de start van de Zomercompetitie en dat was te merken: maar liefst 30 vissers waren aanwezig!!
De vangsten is nog niet zoals we hoopten, maar daar zal het koude voorjaar ook wel een beetje debet aan zijn.
Het was William Scheenen die met 3140 gram winnaar werd van deze wedstrijd, William proficiat!! 2e werd Stef van Grimbergen met 2810 gram, 3e Gerrit van de Werf met 2720 gram, 4e Huub Peters met 2660 gram, 5e Joep Vissers 2180 gram, 6e Wim van Lier 1900 gram, 7e Gerard de Bakker met 2060 gram, 8e Danny Flipsen 1650 gram, 9e Sjaak van Rhee 1710 gram, 10e Rene Schattorie 1370 gram, 11e Hans Vissers 1650 gram, 12e Rob Bakker 500 gram, 13e Peter Kirkels 1540 gram, 14e Mat Leunissen 400 gram, 15e Jan Martens 1480 gram, 16e Noud van Dijk 280 gram, 17e Ruud Flipsen 900 gram, 18e Rob van de Meer 250 gram, 19e Jan Klein Zieverink 250 gram, 20e Johnny van Lieshout 210 gram, 21e Mark Dorssers 180 gram, 22e Jan Beijers 160 gram, 23e Erwin Kirkels 110 gram, 24e Gerard van Eijk 90 gram, 25e Albert Trines 25 gram, 26e Alfons Hauser, Henk Sanders, Toon van Ooijen, John van Gullik en Will Rutter allemaal helaas geen vis ter weging aangeboden.

Winnaar William Scheenen.

Aankomende zondag, 30 april, start weer de Zomercompetitie en wel op visvijver De Donk. Loten is om 07:15 uur in clubgebouw en er wordt gevist van 08:15 – 11:30 uur, tot zondag!!!!

1e wedstrijd Team of the Year.

Op 16 april was er weer de 1e wedstrijd van de Team of the Year competitie en wel op het Steenwijk-Beukers Kanaal nabij Giethoorn. Van onze vereniging doen ook een aantal vissers mee.
Danny Flipsen, uitkomend voor Limburg 1 wist in zijn vak een 2e plaats te behalen en met het team een 3e plaats.
Mat Leunissen, vissend met het team De Voorn, werd 10e in zijn vak en staat na de eerste wedstrijd met het team op een 11e plaats.
De volgende wedstrijd staat gepland op 29 april op het AG Wildervanckkanaal in het hoge noorden, succes!!

Vergunningen en Dag vergunningen

Wilt u een vergunning of dagvergunning kopen van HSV De Noordervaart dan kan dat online op onze site maar je kunt ook naar onderstaand adres om daar je vergunning/dag vergunning te kopen. Kijk wel even van te voren op hun site voor de openingstijden!!

Peelpaviljoen Onze Stek
Katsberg 26
5768RH Meijel

Telefoon: 077-4664039

Jaarvergadering 10 maart 2023

Op vrijdag 10 maart is weer de jaarlijkse Jaarvergadering in het clubgebouw om 20:00 uur.

Tot dan!!!

Verslag Zomercompetitie 2022.

Eindelijk weer een competitie die niet geteisterd werd door corona.

HSV  de Noordervaart heeft veel actieve wedstrijdvissers en dit jaar hebben 41 wedstrijdvissers deelgenomen, verdeeld over 26 wedstrijden. Geweldig.

Zoals altijd was het weer goed bezet aan de waterkant bij de eerste wedstrijden op visvijver de Donk.

De vijver was dit jaar grillig met het vangen van vis. Er waren een aantal topstekken (iedereen wilde nr 1) maar op veel plaatsen was de vis moeilijk te vangen.

Soms werd de vis op niet verwachte plaatsen gevangen met ook een hoog gewicht. Je kon er niets van zeggen.

En zoals altijd is het dan : vis kan zwemmen en je moet vangen wat er zit. Topvangst was de keer dat 22 vissers 83 kg vingen.

Op de vijver hadden we dit jaar een buitenlandse winnaar. Arthur Mroz de eerste Poolse winnaar bij HSV de Noordervaart.

De Noordervaart zoals altijd in het begin moeilijk. De vis was nog niet klaar om gevangen te worden. En ook de uitwijk naar het Deurnes kanaal was geen succes.

Rob van de Meer liet ons in de eerste moeilijke wedstrijd zien dat het wel mogelijk was. Hij ving meer dan 2 kilo.

Naarmate het seizoen vorderde werd er op de Noordervaart steeds meer vis gevangen. Het uitstapje naar de Stokershorst voor 2 wedstrijden was helemaal een feest.

Er werden heel veel voorntjes gevangen van 20 -25 gram. Met gewichten tussen de 1500 en 3000 gram blijf je dan lekker bezig.

Daarna weer terug op ons eigen parcours. En ja hoor, dat werd iedere week beter. Het werd ook elke keer drukker met het aantal vissers.

Elke week werd er meer dan 50 kg vis gevangen met als uitschieter dat 30 vissers 105 kg vis vingen.

Er werd af en toe een platte gevangen. Rene Schattorie wist er zelfs eentje te vangen van 3.5 kilo

De 3 Koningswedstrijden waren een spannende aangelegenheid. Er werd telkens wel ergens een groot gewicht gevangen.

Bij de laatste wedstrijd stond Ruud er goed voor maar er werd toen op 2 plekken heel veel vis gevangen.

Koning werd   1 Jan Martens            met 23.160

                        2 Erwin Kirkels            met 21.570

                               3 Ruud Flipsen            met 20.680

De Herfstwedstrijden waarin geweldig veel vis werd gevangen waren spannend tot de laatste wedstrijd.

Danny Flipsen zat al een paar jaar te azen op deze titel. En…

Herfstkampioen werd            1 Danny Flipsen           met 6 punten

                                               2 Peter Kirkels            met 7 punten

                                               3 Jan Martens            met 12 punten.

In de strijd om het klassement werd al in het begin duidelijk dat Jan Martens goed in vorm was.

Hij liep in de eerst 9 wedstrijden zo ver uit dat het moeilijk zou worden om hem te achterhalen.

We deden allemaal goed ons best. Maar Jan bleef volhouden. Hij wist 10 vak winsten te behalen over 26 wedstrijden. Ongekend.

Clubkampioen werd    1 Jan Martens            met 66 punten

                                    2 Peter Kirkels           met 75 punten

                                    3 William Scheenen   met 95 punten

Mannen, fijn om met zo n groot aantal wedstrijdvissers de competitie aan te gaan. Het loopt voortreffelijk en het is gezellig.

Wij hopen dat iedereen tevreden is en dat we het komende seizoen 2023 weer zo goed samen de “strijd” aan kunnen gaan.

Veel visplezier voor 2023.

De wedstrijdcommissie Jan Erwin en Peter.

2 vissers van onze vereniging zijn door Sportvisserij Nederland geselecteerd voor diverse Interlands. Zo vissen Charly van Rhee en Danny Flipsen de Interland tegen Polen, Duitsland en Frankrijk.
Daarnaast vist Danny nog de interland Nederland – Polen en als kers op de taart mag hij mee naar het Europees Kampioenschap in Hongarije
Heren proficiat met jullie uitverkiezing!!

Winterleague Sportvisserij Limburg.

Deze competitie werd voor het eerst vervist en werd door Sportvisserij Limburg georganiseerd.
Het werd op 3 wateren vervist namelijk het Lateraalkanaal, Julianakanaal en de Zuidplas bij Roermond.
Met een deelnemersveld van meer als 30 vissers was het voor de eerste keer een geslaagd evenement te noemen wat volgend jaar zeer zeker een vervolg krijgt.
Van onze verenigingen deden verschillende leden mee:
Charly van Rhee werd 2e in het algemeen klassement, een prima prestatie, Wiel Snijder werd 14e in het klassement Richard Knapen werd 21e in het algemeen klassement.
De competitie werd gewonnen door John Janssen, ook wel bekend als “Jumbo “, John proficiat!!

Eindstand Team van het Jaar

Op zondag 11 december was de laatste wedstrijd van de Team of the Year competitie. Een competitie die nog de naweeen had van de Corona perikelen( afgelaste en uitgestelde wedstrijden).
Nadat deze 4e en latste wedstrijd vervist was kon het eindklassement opgemaakt worden:
Team Limburg 1 met Danny Flipsen in de gelederen werd 3e in het algemeen klassement. Team Limburg 2 met Charly van Rhee in hun midden werd 5e in het Algemeen klassement. Team Drescher Nederland met Hans Vissers, Gerard van Eijk, Jan Nijssen, Mat Pijnenburg, Rob Bakker, Kevin Veltmans, Sjaak van Rhee en Ruud Flipsen werd 8e in het klassement en Mat Leunissen , Uitkomende voor Team De Voorn werd 11e in het klassement.

Aanstaande zaterdag staat de Snertwedstrijd op het programma en wel op visvijver De Donk.
Loten is om 09:00 uur in clubgebouw en er wordt gevist van 10:00 tot 12:00 uur en dan wordt de inwendige mens goed verzorgd en als dat gebeurt is wordt er weer gevist tot een uur of 3.
Tijdens deze wedstrijd zal een gedeelte van de visvijver open zijn voor vrij te vissen.

Mooi bedrag werkzaamheden OLS

HSV De Noordervaart heeft een mooi bedrag gekregen voor de hulp die ze hebben aangeboden tijdens het OLS.
Van de organisatie kregen we het bericht binnen dat HSV De Noordervaart in totaal €911,00 uitgekeerd zal krijgen voor de geleverde uren die onze vrijwilligers hadden gemaakt. Een heel mooi bedrag en vanaf deze kant namens de vereniging een heel groot dankjewel aan iedereen , die namens HSV De Noordervaart, zijn steentje heeft bijgedragen aan het welslagen van een schitterend OLS in Meijel,

MENSEN BEDANKT!!!!!!!!!

Cursus wedstrijd controleur

BERICHT VAN SPORTVISSERIJ LIMBURG:

6 december a.s. organiseren wij i.s.m. Sportvisserij Nederland de cursus Wedstrijdcontroleur.

Ik heb nog plaatsen vrij. Wellicht zijn er mensen binnen jullie vereniging die deze (avond)cursus willen volgen. Er zit wat huis huiswerk en een proefexamen aan vast. Ik stuur je hieronder de links door. Misschien dat je deze kan delen met je leden?

Jullie mogen je eigen aanmelden via onderstaande link;

https://www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden/wedstrijdzaken/cursus-wedstrijdcontroleur/cursusinschrijving-wedstrijdcontroleur.html

Er zit verder ook een stukje huiswerk en een examen bij die thuis al online moet maken. Dit kan via onderstaande link voor het examen;

https://www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden/wedstrijdzaken/cursus-wedstrijdcontroleur/examen.html

Voor huiswerk:

https://www.sportvisserijnederland.nl/wedstrijden/wedstrijdzaken/cursus-wedstrijdcontroleur/

Jan Martens Clubkampioen 2022.

Afgelopen zondag was het de laatste wedstrijd van de zomercompetitie 2022 en het was Jan Martens, die na een sterk seizoen gevist te hebben, terecht de Clubkampioen 2022 werd met 66 punten!!!
2e werd Peter Kirkels met 75 pnt, 3e William Scheenen 96 pnt, 4e Hans Vissers 122 pnt, 5e Jan Nijssen 131 pnt, 6e Gerard van Eijk 136 pnt, 7e Wim van Lier 141 pnt, 8e Mat Pijnenburg 142 pnt, 9e John van Gullik 145 pnt, 10e Henk Sanders 149 pnt, 11e Albert van Lanen 160 pnt, 12e Noud van Dijk 165 pnt, 13e Rob van der Meeer 175 pnt, 14e Jan Klein Zieverink 186 pnt, 15e Alfons Hauser 189 pnt, 16e Albert Trines 190 pnt, 17e Johnny van Lieshout 190 pnt, 18e Jan Beijers 191 pnt, 19e Rene Schatorie 191 pnt, 20e Mat Leunissen 193 pnt, 21e Ruud Flipsen 195 pnt, 22e Huub Peters 195 pnt, 23e Sjra Dorssers 203 pnt, 24e Gerard van de Werf 204 pnt, 25e Danny Flipsen 210 pnt, 26e Mark Dorssers 213 pnt, 27e Erwin Kirkels 213 pnt, 28e Joep Vissers 234 pnt, 29e Gerard de Bakker 234 pnt, 30e Toon van Ooijen 238 pnt, 31e Ramon Pasmans 252 pnt, 32e Albert van Enckevort 255 pnt, 33e Frank Peeters 257 pnt, 34e Arthur Mroz 259 pnt, 35e Martin Sanders 266 pnt, 36e Richard Knapen 269 pnt, 37e Hay van Oyen 286 pnt, 38e Rob Bakker 289 pnt, 39e Charly van Rhee 289 pnt, 40e Kevin Veltmans 296 pnt, 41e Sjaaak van Rhee 296 pnt.

Afgelopen zondag was er de laatste Herfstwedstrijd op de Noordervaart op het Meijels stuk. De laatste 2 weken ervoor was het nog zeer goed vis vangen maar afgelopen zondag was het beduidend minder: Zou de vis al aan het wegtrekken zijn?
Het was Danny die met 4760 gram 1e werd in zijn vak, in het andere vak was het Huub Peters die met 3770 gram ook zijn vak wist te winnen. 2e in hun vak werden Peter Kirkels met 3280 gram en Hans Vissers met 2990 gram en 3e Mat Pijnenburg met 3080 gram en Ramon Pasmans met 2810 gram.
Na deze laatste Herfst wedstrijd werd bekend wie er Herfstkampioen was en het was met 6 punten Danny Flipsen die Herfstkampioen was, Danny proficiat!! 2e was het Peter Kirkels met 7 punten en 3e Jan Martens met 12 punten.
Hiermee kwam ook een eind aan de zomercompetitie van afgelopen seizoen en willen we de wedstrijd commissie en diegene die deze commissie hebben bijgestaan hartelijk danken voor hun inzet en het welslagen van dit seizoen, Heren hartelijk bedankt!!
Ook willen we de vele wedstrijdvissers bedanken voor hun sportieve strijd met elkaar in deze zomercompetitie.
Aanstaande vrijdag 28 october om 20:00 uur is er weer de jaarlijkse wedstrijdvissersvergadering waarin weer alles besproken wordt voor het volgend jaar voor wat betreft de zomercompetitie( Ja, het is net afgelopen de zomercompetitie en er wordt weer meteen alles besproken voor het nieuwe seizoen!!)
Heren vissers allemaal bedankt en voor diegene die meedoen aan de wintercompetitie veel succes!!!

Er was afgelopen zondag goed vis te vangen op de Noordervaart zowel links als rechts van het “weegske”.
Het was Peter Kirkels die zijn vak wist te winnen met 6270 gram, het andere vak werd gewonnen door Jan Martens met 5050 gram, doordat Peter meer gewicht had werd hij totaalwinnaar van deze 1e Herfstwedstrijd. De nummers 2 in hun vak waren Danny Flipsen en William Scheenen met respectievelijk 5310 gram en 4640 gram. Albert van Lanen werd 3e in zijn vak met 4980 gram en Mat Leunissen ook een 3 in zijn vak met 4520 gram. Volgende week op hetzelfde traject de 2e Herfstwedstrijd.

De 2e Herfstwedstrijd, ook op de Noordervaart, werd een prooi voor Ramon Pasmans met maar liefst 8260 gram, de nummer 1 in het andere vak was Huub Peters met 5130 gram. De nummers 2 in hun vak waren William Scheenen met 6740 gram en Gerard van Eijk met 4980 gram en Danny Flipsen ( 6580 gram) en Albert van Enckevort ( 4540 gram) werden 3e in hun vak.

Afgelopen zondag was er de 2e wedstrijd van Dre Derikx Boomkwekerijen en wel op visvijver De Donk. Het was Arthur Mroz die met 5810 gram eerste werd in zijn vak en ook overal winnaar. Hiermee had Arthur een primeur: hij is de 1e Poolse winnaar van een Zomercompetitiewedstrijd van HSV De Noordervaart, Arthur proficiat!!! In het andere vak was Hans Vissers die eerste werd met 4810 gram. De nummers 2 in hun vak waren Sjra Dorssers en Hay van Oyen met respectievelijk 4880 gram en 4140 gram, 3e werden Gerard van Eijk en Noud van Dijk met 400 gram en 3900 gram.

Aanstaande zondag staat er de 1e Hefstwedstrijd ( van in totaal 3) op het programma en wel op De Noordervaaart, traject Cafe De Stoep richting Camping Frerichsoord, veel succes!!

Het was afgelopen zondag, 25-09-2022, voor sommige vissers weer een leuke visdag met veel vis. Het was de top 3 in het tussen klassement die weer veel vis ving. Het was William Scheenen die zijn vak wist te winnen met 5590 gram terwijl het andere vak werd gewonnen door Jan Martens met 4420 gram, Peter Kirkels werd 2e in zijn vak met 4650 gram en ook 2e in zijn vak werd Johnny van Lieshout met 3600 gram. Er waren deze keer 3 nummers 3 in hun vak, namelijk Mat Pijnenburg ( 3330 gram), Wim van Lier ( 2920 gram) en in het andere vak Albert van Enckevort ook met 2920 gram.
Aanstaande zondag staat er weer een wedstrijd op het programma op De Donk in het kader van de Dre Derikx Boomkwekerijen, veel succes!!

Afgelopen zaterdag, 24-09-2022, was er weer de jaarlijkse sponsorwedstrijd op visvijver De Donk. Deze wedstrijd werd al 2 keer uitgesteld door omstandigheden maar toch ging het door afgelopen zaterdag. De weersvoorspellingen waren niet al te best maar toen de wedstrijd begon werd het gelukkig alsmaar beter. De vangsten vielen niet tegen in deze 3 uur durende wedstrijd: er werd veel kleine vis gevangen en her en der ook brasems, zelfs werd er nog een zeelt gevangen. Ook waren er veel voorns te vangen, iets wat een paar jaar geleden niet veel voorkwam. De top drie zag er als volgt uit: 1e Peter en Erwin Kirkels met 7880 gram, 2e Ruud Flipsen en Rene Claessen met 5620 gram en het podium werd compleet gemaakt door Wim van Lier en Jan Nijssen met 1960 gram. Al met al een geslaagde editie van de Sponsorwedstrijd en vanaf deze kant bedanken we alle Sponsors die het wedstrijdgebeuren in 2022 voor HSV De Noordervaart mogelijk hebben gemaakt, BEDANKT!!

De Winterleague is een nieuw concept en bevat een serie van drie witviswedstrijden op bekende en gekende parcours die ook vaak in de wat koudere periode mooie vangsten kunnen opleveren.

Wedstrijd 1: 12-11-2022 – Lateraalkanaal Horn

Wedstrijd 2: 26-11-2022 – Julianakanaal Roosteren

Wedstrijd 3: 10-12-2022 – Zuidplas Roermond

Er is een mogelijkheid voor het vissen van een enkele wedstrijd en dagprijzen, maar er wordt ook een klassement opgemaakt over drie wedstrijden.

Er wordt gevist van 10.00-15.00 uur, de loting is om 08.30 uur op locatie. Hengelkeuze is vrij, er wordt gevist in alle leeftijdsklassen en volgens het reglement vrije hengel. Het inschrijfgeld is €10-, per wedstrijd.

De grote prijsuitreiking zal onder het genot van een hapje en een drankje plaatsvinden na de finalewedstrijd op 10-12-2022 in de kantine van ons federatiekantoor aan de Hornerweg 2 in Roermond.

Bij deze ben je van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze leuke en gezellige winterwedstrijden! Alvast een goede vangst!

Vispas opzeggen voor 7 october!!!

Wil je volgend jaar niet meer lid worden van HSV De Noordervaart dan moet je het lidmaatschap opzeggen voor 7 october 2022

Dit kan via  www.mijnsportvisserij.nl . Via dit platform kunnen sportvissers:

·         Het tijdelijk bewijs van lidmaatschap downloaden en een MeeVIStoestemming aanvragen;

·         Een adreswijziging doorvoeren, de VISpas per einde jaar opzeggen;

·         De keuze tussen VISplanner en papieren lijst doorgeven;

·         Een vervangende VISpas bestellen.

Dus zoals je ziet kun je hiermee verschillende dingen zelf online regelen!!!

Afgelopen zondag, 18 september, was er de 2e wedstrijd op het Lateraalkanaal nabij Horn. Onder herfstachtige omstandigheden waren er voor onze Meijelse vissers wisselende resultaten.
Charlie van Rhee( Team Limburg 2) werd in zijn vak gedeeld eerste met 5240 gram terwijl Gerard van Eijk ( Team Drescher Nederland) 3e werd in hetzelfde vak, Mat Pijnenburg(Team Drescher Nederland) werd met 3400 gram 6e in zijn vak, Danny Flipsen( Team Limburg 1) behaalde een 2e plaats in zijn vak met 6532 gram, Mat Leunissen( Team De Voorn), in hetzelfde vak met 2075 gram 10e en ook in hetzelfde vak Ruud Flipsen(Team Drescher Nederland) met 1640 gram 11e. Kevin Veltmans( Team Drescher Nederland) behaalde ook een 11 in zijn vak met 2600 gram, Hans Vissers (Team Drescher Nederland) had 4270 gram en werd hiermee 8e in zijn vak.
Na deze wedstrijd staat Team Limburg 1 3e in het tussenklassement, Team Drescher Nederland 8e, Team Limburg 2 9e en Team De Voorn 11e. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan, veel succes!!!

Afgelopen zondag was er weer eens een wedstrijd op de Noordervaart en het was Jan Beijers die eens flink uithaalde en met 15 kilo en 220 gram overduidelijk eerste werd, Jan proficiat!! De winnaar in het andere vak was Toon van Ooijen met 5250 gram, de nummers 2 in het vak waren Marc Dorssers en Rob van der Meer met respectievelijk 6440 gram en 3800 gram, de nummers 4 en 5 in het dag klassement waren Jan Martens met 4170 gram en Jan Klein Zieverink met 3470 gram. Aanstaande zondag staat er weer een wedstrijd op de Noordervaart op het programma in het kader van De Heere van Meijel wedstrijd., succes!!!

Koppelwedstrijd Jeugd.

De laatste jeugdwedstrijd van het jaar zit erop, dit was er een in koppel vorm. 4 fanatieke jeugdkoppels streden om de 1ste plaats, hieronder vind je de uitslag.

De organisatie wil iedereen bedanken voor de inzet afgelopen jaar, en hebben jullie vissertjes flinke stappen zien maken??

Volgend jaar komen we weer met een cursus en een wedstrijdprogramma hopelijk tot dan!

Op 11 september was er weer een wedstrijd op de Noordervaart en het was Peter Kirkels die deze wedstrijd won met 4510 gram, in het andere vak waren er 2 nummers 1 met beide 4360 gram namelijk Jan Martens en William Scheenen, 4e in de dag uitslag werd Albert van Lanen met 3600 gram, 3e in hun vak werden respectievelijk Wim van Lier ( 2980 gram ) en Huub Peters ( 2910 gram). Aanstaande zondag staat visvijver De Donk weer op het programma nadat deze een paar weken gesloten was door de Gemeente na vondst van verschillende dode eenden.

Afgelopen weekend, met Meijelse kermis, was er het Nederlands Kampioenschap Vaste Stok vissen en Feeder vissen. Op zaterdag was het NK voor de vaste stok vissers en van onze vereniging deden 4 vissers mee die zich hadden geplaatst voor dit NK middels Selectiewedstrijden.

Charlie van Rhee werd 2e in zijn vak met 5785 gram en werd in het eindklassement 9e, Gerard van Eijk werd 3e in zijn vak en met 4540 gram en 14e in het eindklassement, Kevin Veltmans werd 7e in zijn vak met 7040 gram en 31e totaal en Coen van Bommel 8e in zijn vak met 1990 gram en 39e als eindklassering. Al met al goede klasseringen in een veld met top vissers( of zijn zij zelf ook toppers:) ).

Bij het NK Feeder, dat op zondag plaatsvond, was het Charly van Rhee die zich middels de Limburgse Selectie Feeder had weten te plaatsen en zich deze zondag naar een mooie 3e plaats in zijn vak wist te vissen met 13210 gram, hiermee werd hij 11e totaal.

Al met al een goed weekend voor onze Meijelse vissers!!!!

Afgelopen zondag met Meijelse kermis werd er goed vis gevangen op de Noordervaart, zeker qua stuks!! Het waren Peter Kirkels en Jan Martens die beide hun vak wisten te winnen met respectievelijk 3630 gram en 3460 gram, heren proficiat. 2e in het vak werden William Scheenen en Wim van Lier met 3400 gram en 2670 gram. 3e in het vak werden Hans Vissers en nieuwkomer Albert van Enckevort( welkom terug!!) met 3200 gram en 2530 gram.

Aankomende week staat er de Eye on Sign wedstrijd op het programma en wederom op de Noordervaart( dit om het programma niet helemaal op zijn kop te gooien) Veel succes!!!

Rabobank Clubsupport campagne.

Vanaf afgelopen maandag kan iedereen die lid is van de Rabobank meedoen aan deze campagne waaraan HSV De Noordervaart ook mee doet.

Draag je HSV De Noordervaart een warm hart toe stem dan op HSV De Noordervaart, bedankt!!!!

Het Team van HSV De Noordervaart, dat zich middels de selectiewedstrijd in Limburg had geplaatst voor dit NK, is 11e geworden bij het NK voor Team aan de Lage Vaart te Almere. Het team bestond uit Kevin Veltmans die met 2045 gram 7e werd in zijn vak, William Scheenen met 915 gram werd 12e in zijn vak, Charly van Rhee werd 4e in zijn vak met 2260 gram, Jan Martens werd 11e in zijn vak met 1395 gram en Peter Kirkels werd met 3085 gram 5e in zijn vak. Dit resulteerde in een 11e stek in een deelnemersveld van 12 teams, helaas niet het resultaat wat men vooraf voor ogen had, volgend jaar beter als er zich een team zich plaatst voor dit NK. Coen van Bommel werd met zijn team (Team VNK) 9e in het eindklassement. Een ander lid van onze vereniging( middels 2e vispas) werd met HSV De Karper Nederlands Kampioen Teams, Ramon Pasmans Proficiat!!

Het was op de laatste zondag in augustus Johnny van Lieshout die flink uithaalde en met 4220 gram 1e werd, Johnny proficiat!! 2e werd Huub Peters met 3700 gram, Mat Pijnenenburg en Rob van der Meer werden beide 2e in hun vak met respectievelijk 4100 gram en 2620 gram, 3e in hun vakken werden Joep Vissers en Hans Vissers met respectievelijk 3210 gram en 2480 gram. Aanstaande zondag met Meijelse Kermis staat er weer een wedstrijd en wel op de Noordervaart, veel succes!!!

CURSUS VISDOCUMENTEN.

Vind jij het ook zo belangrijk dat de visserijregels en met name de visdocumenten worden gecontroleerd bij jouw verenigingswater? Wil jij je hiervoor als vrijwilliger verder in ontwikkelen en samen met je controleteam hiervoor inzetten? Geef je dan op voor de gratis Cursus Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Cursus in 5 regio’s

De cursus wordt in 5 regio’s georganiseerd, zodat je als deelnemer niet ver hoeft te reizen. De cursusplaatsen zijn: Assen, Gilze, Apeldoorn Urmond en Bilthoven. Deze cursus is gratis voor vrijwilligers van sportvisserij federaties en van hengelsportverenigingen aangesloten bij Sportvisserij Nederland. Ook Boa’s van groene netwerken zijn van harte welkom.

Wil je liever de cursus in company volgen of een andere cursus volgen? Kijk dan hier voor het complete cursusprogramma voor 2022. In overleg zijn extra cursussen en op maat te organiseren (controleur@sportvisserijnederland.nl)

Controle en advies

De Cursus Controle Sportvisserij is een eendaagse cursus, bestemd voor (aanstaande) controleurs van hengelsportverenigingen en federaties. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden voor het gebruik van de VISpas en je krijgt handvatten voor je sociale vaardigheden bij controles aan de waterkant. Ook leer je hoe je controles eenvoudig kunt vastleggen in het Registratiesysteem voor Controleurs Sportvisserij (RCS).

Je rol als ambassadeur

Centraal leerpunt tijdens de praktijkgerichte cursus is om het controlemoment aan de waterkant prettig te laten verlopen, waarbij je vooral als gastheer van je vereniging optreedt. De manier waarop jij controleert bepaalt immers hoe de sportvisser het contactmoment ervaart. Je kunt de sportvisser uitleg geven over het stelsel van visdocumenten zoals de (jeugd)VISpas en Jeugdvergunning, maar ook over de MeeVIStoestemming en de visserijmogelijkheden die jouw verenigingswater biedt.

Inschrijven

Heb je interesse? Je kunt je voor deze cursus direct inschrijven op de website van Sportvisserij Nederland. Een bevestiging van inschrijven en deelname krijg je per email toegestuurd, evenals de Lees- en Studiewijzer voor het huiswerk en het verplicht examen. Je kan dus direct aan de slag. Natuurlijk checken we of je namens je vereniging de Cursus Controle mag volgen. Meer informatie over de cursus vind je op de pagina Controle Visdocumenten van Sportvisserij Nederland.

Waar en wanneer?

Dit najaar zullen de Cursussen Controle fysiek plaatsvinden op de onderstaande data en locaties verspreid over Nederland.

Waar en wanneer?

•Donderdag 13 oktober 2022 te Assen

•Dinsdag 25 oktober 2022 te Gilze-Tilburg

Voor de regio Limburg is onderstaande datum gereserveerd;

•Woensdag 2 november 2022 te Stein-Urmond

•Woensdag 9 november 2022 te Apeldoorn

•Vrijdag 18 november 2022 te Bilthoven

Indien de maatregelen rondom het COVID-19 weer worden aangescherpt en daarmee de cursus niet op locatie (fysiek) kan worden gegeven, dan worden de cursussen op dezelfde data, niet fysiek, maar online georganiseerd via Microsoft teams.

Ook de ‘online’ cursus heeft dezelfde opzet, met huiswerk en vooraf het online examen. De groepsgrootte is dan echter beperkt tot maximaal 15 personen.

Op maandag 5 september is visvijver De Donk weer geopend om te kunnen vissen!!!

Zoals bekend doet HSV De Noordervaart ook mee aan bovengenoemde actie en het Boxnummer is 23!!!
Deze boxen waar je de vouchers in kunt deponeren staan rechts als je binnenkomt bij de winkel langs de info balie, steun HSV De Noordervaart en doe u voucher in nummer 23 van HSV De Noordervaart, alvast hartelijk dank!!!

De Koppelwedstrijd voor de Jeugd die aanstaande dinsdag 30 augustus gepland stond gaat NIET door vanwege het feit dat de Gemeente de vijver nog dicht houd ivm verdacht op Vogelgriep / botulisme. We hebben nu een nieuwe datum voor deze Koppelwedstrijd gekozen die jullie alvast in jullie agenda kunnen zetten namelijk: DINSDAG 13 SEPTEMBER. Zorg dat je om 17:30 uur op visvijver De Donk bent en dan kunnen we loten en er wordt gevist van 18:00 uur tot 20:00 uur. Heb je niemand om mee te koppelen dan kun je altijd komen, wij zorgen wel dat je dan met iemand kunt vissen. Heb je geen aas en voer, geen probleem dat wordt ook geregeld , tot dan!!!

Hieronder een stukje wat Charlie heeft geschreven

 · 

Gisteravond thuis gekomen van vijf mooie dagen vissen aan een meer in Częstochowa in Polen.

De visserij bestond uit vissen op kleine vis, blieken en brasems, carasio’s, karpers, zeelt en katvis.

Na drie dagen trainen met volle moed zaterdag de wedstrijd in gegaan?. Waarna we als team Holland samen met team Frankrijk en team Match-Sklep op een gedeelde 2e plek stonden met 13 Punten. Achter Team Big fish center dat leide met 10 punten.

Alles was nog mogenlijk na dag 1??.

Dag 2 wederom met volle moed en een kleine tactische aanpassing aan de wedstrijd begonnen. Na de wedstrijd hadden we 17 punten bij elkaar gevist en werd ons duidelijk dat we niet gingen winnen, maar een ? plek wisten te halen. zelfde aantal punten als de nr. 2 maar een kilo minder gewicht.

Zelf twee mooie wedstrijd dagen gehad en twee keer een 3 gevist in de sector. Een dag een leuk netje carasio’s kunnen vangen ? en een dagje kleine vis met drie mooie blieken.

Beide dagen een paar kleine steekjes laten liggen wat een puntje en de vakwinst koste helaas?

Mannen bedankt voor de leuke week!

En nogmaals gefeliciteerd aan de andere prijswinnaars!

SPEK DE KAS JUMBO PHICOOP MEIJEL

Deze sponsor actie gaat van start op maandag 29 augustus en heeft een looptijd van 10 weken tot zondag 6 november 2022. Klanten krijgen tijdens deze periode bij €15,- aan boodschappen een unieke code t.w.v. € 0,15. Onze vereniging HSV De Noordervaart doet ook mee, dus steun onze vereniging, het komt geheel ten goede aan de Jeugd, en doe de voucher in de box van HSV De Noordervaart , alvast hartelijk dank!! Nummer van de box is volgende week bekend en wordt dan gepubliceerd!!

“We vinden het belangrijk om op deze manier verenigingen en scholen te ondersteunen, omdat hun met vele vrijwilligers een belangrijke rol spelen in de lokale gemeenschap”, licht ondernemer Rob Geurts toe.

In het weekend van 10 en 11 september worden er op 6 locaties in Nederland wervingsdagen voor de wedstrijdvisserij georganiseerd. Op 10 september wordt de wervingsdag in onze provincie gehouden in Meijel.

Deze dagen zijn speciaal voor alle kinderen die kennis willen maken met of meer willen weten over het wedstrijdvissen.
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar en wil jij je in competitieverband meten met andere witvissers? Twijfel dan niet en geef je snel op.

Vanaf 09:30 uur ben je welkom op een van de locaties die in de onderstaande tabel vermeld staan, waaronder ook die van HSV De Noordervaart uit Meijel.  Op de wervingsdagen kun je bij wedstrijdcracks je licht opsteken over alles wat met wedstrijdvissen te maken heeft. Bovendien worden er twee wedstrijden gevist: van 10:30-12:00 uur en van 14:00-15:30 uur.

Je kunt aan beide wedstrijden maar ook aan één van de wedstrijden meedoen. De wedstrijden zijn gericht op het witvissen met de vaste stok/hengel en met de feederhengel. Je kunt met je eigen materiaal deelnemen, maar er zijn ook vaste hengels beschikbaar die je kunt gebruiken.

Na afloop van de wedstrijden volgt een prijsuitreiking, dus doe je best en wie weet val jij in de prijzen!
Ben je enthousiast en wil je meedoen? Meld je dan graag vooraf aan via het inschrijfformulier! Vrije inloop is ook mogelijk, maar zorg in dat geval dat je op tijd aanwezig bent – zeker als je de wedstrijden mee wilt vissen. Kom ook langs als je wilt weten wat wedstrijdvissen inhoud, er zal een stand aanwezig zijn waar je uitleg kan krijgen over de mogelijkheden en disciplines.

Lunch is geregeld en na afloop ontvang je een rijk gevulde goodiebag!

Aanmelden kan via het inschrijfformulier! Klik hier.

Henk Sanders wint Alterna wedstrijd.

Het was afgelopen zondag qua vangsten aan de matige kant: Nu was het aan de linkerkant minder als aan de rechterkant. Het was Henk Sanders die op “de staart” 1e werd in zijn vak met 3660 gram en hiermee de wedstrijd wist te winnen , Henk proficiat!! Ruud Flipsen wist met 2610 gram het andere vak te winnen en werd 2e overall, Peter Kirkels werd 3e met 2650 gram en 4e werd Mat Leunissen met 2000 gram, 5e was het William Scheenen die 3e in zijn vak werd met 2610 gram en 6e werd Noud van Dijk met 1740 gram. Opvallend detail was dat er een stuk of 7 kleine zeeltjes werden gevangen wat op zich een zeer goed teken is!!!!
Aanstaande zondag staat de 2e wedstrijd op het programma in het kader van de YD Security wedstrijd. Het strijdtoneel is wederom de Noordervaart, veel succes!!

Op zaterdag 20 augustus werd weer de jaarlijkse Vriendenkringwedstrijd gehouden en deze keer was Het Ringselven uit Budel aan de beurt. Na wat trainingspartijtjes door enkele van onze leden waren de verwachtingen hoopvol dat er goed werd gevangen daar er met oefen redelijk wat brasems en karper werd gevangen, maar zoals altijd: resultaten behaald in het verleden……………… en zo was het ook afgelopen zaterdag!! Het was Hans Vissers die in een deelnemersveld van 21 vissers met de hoogste eer ging strijken. Hans had 5675 gram en dat was goed voor de 1e plaats, Hans proficiat!! 2e werd Jan Beijers met 3675 gram, Ruud Flipsen werd 4e met 2275 gram, Mat Leunissen werd 5e met 2150 gram, Jan Klein Zieverink werd 9e met 1600 gram, Rob van der Meer werd 11e met 975 gram, Gerard de Bakker werd 12e met 825 gram, Noud van Dijk 14e met 525 gram ( hij was 3 karpers kwijt!!), Gerard van Eijk werd 14e met 475 gram en John van Gullik helaas geen vis ter weging aangebracht. Volgend jaar is de Vriendenkringwedstrijd op visvijver De Donk te Meijel, tot dan!!

Het was op 14 augustus op bepaalde stukken erg goed op de Noordervaart: De eerste 3 plaatsen rechts van “ut weegske” waren erg goed terwijl deze in de vorige wedstrijd eruit waren gelaten. Het was Joep Vissers die met 4560 gram de wedstrijd won( 1e nummer rechts van ut weegske), 2e werd ( vakwinnaar in het andere vak: links van ut weegske) Rene Schatorie met 3430 gram waaronder een dikke brasem van meer als 3 kilo, 3e werd Hans Vissers met 3480 gram ( 3e nummer rechts van ut weegske), 4e Peter Kirkels met 3210 gram, 5e werd Wim van Lier met 3330 gram( 2e nummer rechts van het weegske en 6e en 3e in het andere vak werd Jan Nijssen met 2390 gram.

Aanstaande zondag staat de Lavendel Plus wedstrijd op het programma, niet zoals in het programma staat op visvijver De Donk( vanwege mogelijk vogelgriep/botulisme) maar op de Noordervaart op het Meijels stuk, succes!!!

TOP