Zomercompetitie 2021.

/ / HSV

Helaas konden we door Corona regels pas op 6 juni met de zomercompetitie starten.

Dat de wedstrijdvissers er zin in hadden bleek wel, want er waren bij de eerste wedstrijd 30 deelnemers op onze visvijver.

Albert Trines en Geer de Bakker waren op die eerste wedstrijddag het scherpst en wonnen allebei hun vak.

De vangsten op de vijver waren dit jaar goed te noemen. Er zit altijd wel een dag tussen dat de vis niet zo veel zin heeft, maar de flinke boost met uitzetting van vis heeft geholpen. Het was wel zo dat steknummer 1 dit jaar wel heel goed uit de bus kwam. Meerdere malen ving men daar rond de 20 kilo.

Op de vijver was dit jaar Geer de Bakker de te kloppen man. Hij viste maar liefst 5 keer een eerste plaats. Prima Geer.

Er waren dit jaar 2 Koningswedstrijden op de vijver.

Jan Nijssen werd onze nieuwe Koning. Hij had genoeg aan een wedstrijd. Jan ving die dag bijna 17 kilo.

Op de Noordervaart was het zoals altijd in het begin wat kleine vis met af en toe een platte. Naar mate we wat verder in het seizoen kwamen werd het aanbod van de voorn groter en werden de gewichten ook hoger. Helaas aan de rechterkant van het “weegske” werden op het laatst de vangsten minder. Er zat daar wat meer kleine vis en  er waren een paar plekken minder goed bevisbaar door de plantengroei. Uiteindelijk trok op ons parcours de vis weg.

De laatste wedstrijden zijn we uitgeweken naar het parcours achter de hoge bomen. Er werd daar heel goed gevangen, maar helaas was daar de vis ook snel aan het wegtrekken.

Intussen werd het aan de kop van het klassement steeds spannender. Peter Kirkels stond lange tijd bovenaan, maar William Scheenen naderde elke week heel langzaam de 1e plaats. Het verschil was bij de laatste wedstrijd maar 1 punt. Om de derde plaats werd gestreden door Jan Martens, Ruud Flipsen, Hans Vissers en Albert van Laanen.

De herfstcompetitie (3 wedstrijden) moest de beslissing gaan brengen.

Deze herfstcompetitie werd gewonnen door 1e Peter Kirkels. 2e werd Danny Flipsen en 3 William Scheenen.

Met de uitslag van de laatste wedstrijd werd het eindklassement opgemaakt.

1e Peter Kirkels                 47 punten   Clubkampioen 2021               

2e William Scheenen      51 punten

3e Jan Martens                 74 punten

Alle deelnemers die de helft plus een wedstrijd hadden gevist kregen twee welgevulde levensmiddelentassen, zodat iedereen met een mooie prijs naar huis kon.

In totaal deden er in deze competitie 39 vissers mee. Hopelijk zijn jullie er volgend jaar ook weer bij, om er een mooi visseizoen van te maken .

Als afsluiting van het zomerseizoen had Gerard van Eijk een BBQ geregeld. Hierbij was een grote opkomst. Joep Vissers was bereid om het vlees voor iedereen klaar te maken. Het was allemaal erg lekker. Het was gezellig en er werd nog een paar uur nagepraat over van alles en nog wat.

Tot volgend seizoen, met vriendelijke groeten van de wedstrijdcommissie,

Erwin Kirkels   Jan Martens   Peter Kirkels