Zeer geslaagde Zomerviskaravaan.

/ / HSV

Afgelopen dinsdag 26 juli was er weer de jaarlijkse Zomerviskaravaan op visvijver De Donk.

Bijna 40 kinderen hadden zich opgegeven en hebben zich uitstekend geamuseerd en veel geleerd van de vele vrijwilligers van HSV De Noordervaart: ze leerden hoe ze een haakje aan het lijntje moesten bevestigen, hoe ze een tuigje moesten maken en hoe ze dit tuigje uit moesten loden en hoe ze moesten peilen, ook konden ze oefenen met het werpen van voerballen( lees tennisballen) en hoe ze een voertje moesten maken( bevochtigen en zeven), daarna mochten ze gaan vissen en mede door de vele tips en trucs van de vrijwilligers werd er menig visje uit het water gehengeld, er werden zelfs meerdere dikke vissen ( brasems) gevangen.

Dat het op het eind een beetje begon te regenen deerde de kids niet, ze bleven onverstoord door vissen en vangen. Nadat het signaal had geklonken dat de visdag erop zat kregen de kinderen nog allemaal een zogenaamde “goodiebag” mee naar huis( met allerlei spulletjes erin) en mochten ze de hengel waarmee ze gevist hadden ook mee naar huis nemen.
Al met al een zeer geslaagde dag mede dankzij de vele vrijwilligers van HSV De Noordervaart en natuurlijk de vissertjes zelf!!!!