Nieuws

Vuilwaterwacht Rijkswaterstaat.

Bij vissterfte, waterverontreiniging, dumpen van afval, stroperij en andere strafbare zaken in en rond de viswateren in Limburg ga je niet toekijken maar pak je direct de telefoon.
BEL : 0800-0341 of 0031-475373509
Houd de Limburgse wateren schoon en zorg ervoor dat we in de toekomst ook nog onze hobby kunnen uitoefenen.

                                                    OPGELET

Hieronder wat te doen om u visvergunning voor aankomend jaar veilig te stellen.

 

Beste leden,

De ledenadministratie vervult een belangrijke en zeer arbeidsintensieve rol in het verenigingsleven. Het versturen van de acceptgiro’s en herinneringen, het maken van incassobestanden en het registreren van de betalingen kostte onze vereniging veel tijd, geld en energie.

Het bestuur heeft daarom besloten om gebruik te maken van de service ledenadministratie van Sportvisserij Nederland. Wat houdt dit precies in voor u?

Sportvisserij Nederland zal begin november de contributie incasseren namens HSV De Noordervaart, de leden zonder automatische incasso ontvangen half november een factuur met acceptgiro en machtigingsformulier.

Na betaling stuurt Sportvisserij Nederland de VISpas rechtstreeks naar u toe.

Dit houdt echter in dat de leden, die veranderingen willen doorgeven, dit nu rechtstreeks moeten doen bij Sportvisserij Nederland per e-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via           telefoon 0900-2025358 (€1,00 per gesprek).

Sportvisserij Nederland is tijdens werkdagen tussen 09:00 – 16:00 te bereiken en kunnen eventuele problemen meteen oplossen. Bovendien is er voor onze vereniging nu altijd continuïteit wat betreft de ledenadministratie.

Let op, voor de betaling geldt dus een andere IBAN, namelijk  NL04INGB0650393872 ten name van Sportvisserij Nederland.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van HSV De Noordervaart

Meijel

  DANNY FLIPSEN WERELDKAMPIOEN U 25 IN ITALI .

 

 tn 099

Afgelopen vrijdag en zaterdag is Danny Flipsen met het Nederlands Team onder de 25 jaar wereldkampioen zoetwatervissen geworden in deze categorie in het Italiaanse Novi di Modena. Om het team te vormen hadden de bondscoaches voor de beste jeugdvissers van Nederland in hun categorie een paar wedstrijden georganiseerd een half jaar geleden om te bepalen welke vissers mee mochten naar het WK in Italie. Danny werd door de coaches geselecteerd en mocht voor het eerst naar een WK( en ook voor het laatst in zijn categorie gezien zijn leeftijd) voor Nederland. De ploeg( samen met de leeftijdscategorie onder 20 met daarin ook Siem Dorssers van HSV De Noordervaart) ging al een week voor het WK naar Italie waar elke dag getraind werd voor dit WK. Tijdens deze trainingsdagen werd gekeken welke 4 vissers mochten vissen tijdens de 1e wedstrijddag en welke reserve stond. Danny mocht de eerste wedstrijd starten en met een gewicht van ruim 5 kilo werd hij keurig 5e tijdens deze wedstrijd. De andere teamleden werden 1e, 9e en 10e in hun vak wat resulteerde in een 7e plaats in het tussenklassement na de 1e wedstrijddag met een achterstand van 7 punten op de nummer 1.
Na de bespreking van de 1e dag door de coaches en de vissers werd duidelijk dat een podiumplaats nog mogelijk was maar dat de 1e plaats( gezien de kwaliteiten van de overige buitenlandse vissers) theoretisch nog mogelijk was maar reeel gezien practisch bijna onmogelijk leek. Maar wat het team de 2e wedstrijddag presteerde was niet te beschrijven:
 
Danny werd 1e in zijn vak met ruim 10 kilo aan vis en versloeg daarmee de Engelsman Alex Clements in zijn vak die de 2 voorgaande jaren al Werelkampioen Individueel was geworden. Lucien de Rade( die de 1e wedstrijd ook zijn vak had gewonnen) wist tijdens de 2e wedstrijd ook eerste te worden en doordat Danny de Engelsman achter zich liet en een visser van San Marino zijn vak wist te winnen waar de andere kanshebber voor het individuele goud, de Belg Romain Gueret in zat werd Lucien de Rade van het Nederlands Team U25 Individueel Wereldkampioen. De andere 2 vissers van Nederland visten allebei een 3 in hun vak en daardoor behaalde ze met het team de 2e wedstrijddag 8 punten wat uitstekend was.Toen de Engelse coaches zeiden dat het Nederlands Team misschien als team ook wereldkampioen zou worden was de spanning helemaal te snijden en had iedereen met een Oranje gevoel een hartslag van 180 of meer. Wat er toen gebeurde toen de uitslag bekend werd en bleek dat de Engelse coaches het bij het rechte eind hadden en Nederland met het team ook Wereldkampioen was geworden was niet te beschrijven: gek van vreugde rolde de vissers en de coaches over elkaar heen en belandde iedereen in het wedstrijdwater. Een prestatie die nog nooit is neergezet door een Nederlands Team bij een WK zoetwatervissen: Het team onder de 25 jaar Wereldkampioen, Individueel onder de 25 jaar ook Wereldkampioen en bij de U20 was er individueel een brozen plak. Het team van de U20, met Siem Dorssers behaaalde eeen keurige 5e plaaats in het eindklassement.  Jongens proficiat!!!!
 
tn 098
 
 
 
WIE WIL ER VISCOACH WORDEN?.
 

Hallo

Graag attenderen we u op de cursus VIScoach welke plaats vindt op 18 september te Donkersveld 24 in Meijel (clubgebouw van HSV de Noordervaart).

Deze cursus organiseren wij in samenwerking met Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link: https://www.sportvisserijnederland.nl/hsv-service/jeugd/cursussen/cursusinschrijving-viscoach.html.

Daarnaast kunt u meer informatie vinden op de website van Sportvisserij Nederland: https://www.sportvisserijnederland.nl/hsv-service/jeugd/viscoach.html

Heb je interesse meld je dan aan op bovenstaaande link en kom op 18 september naar Meijel!!!

 120 3467 Rabo-logo 29706679

                                         RABOBANK CLUBKASCAMPAGNE.

 

Ook dit jaar doen we mee met de Rabobank Clubkas Campagne. Wat is het? Met de Rabobank Clubkas Campagne ondersteunt de Rabobank het verenigingsleven in hun reguliere jaarlijkse activiteiten. Alle verenigingen die bankieren bij Rabobank Peel, Maas en Leudal en voldoen aan de criteria, kunnen meedingen naar een bijdrage. Leden (natuurlijke personen) van Rabobank Peel, Maas en Leudal kunnen stemmen op een of meerdere clubs naar keuze. Het aantal stemmen op een club bepaalt het bedrag dat de club ontvangt. Zo bepalen de leden van Rabobank Peel, Maas en Leudal waar een gedeelte van de winst naar toe gaat! Waardering van een stem Rabobank Peel, Maas en Leudal heeft ongeveer 22.000 leden. Ieder lid van Rabobank Peel, Maas en Leudal krijgt vijf stemmen om te verdelen. Elke stem is geld waard. Elk lid kan maximaal twee stemmen op dezelfde vereniging/stichting uitbrengen. De waarde van een stem is pas achteraf bekend. Het is dan ook in het belang van de vereniging/stichting om zoveel mogelijk stemmen te werven. Wie mogen er stemmen? Klanten (alleen natuurlijke personen) die lid zijn van Rabobank Peel, Maas en Leudal, mogen hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging(en)/stichting(en).

Je ontvangt een code waarmee je een stem kunt uitbrengen.

Je kunt je stem uitbrengen van 8 mei tot en met 23 mei 2018

Bij voorbaat dank voor je medewerking en je stemmen.