Nieuws

Vuilwaterwacht Rijkswaterstaat.

Bij vissterfte, waterverontreiniging, dumpen van afval, stroperij en andere strafbare zaken in en rond de viswateren in Limburg ga je niet toekijken maar pak je direct de telefoon.
BEL : 0800-0341 of 0031-475373509
Houd de Limburgse wateren schoon en zorg ervoor dat we in de toekomst ook nog onze hobby kunnen uitoefenen.

                                                    

  DANNY FLIPSEN WERELDKAMPIOEN U 25 IN ITALI .

 

 tn 099

Afgelopen vrijdag en zaterdag is Danny Flipsen met het Nederlands Team onder de 25 jaar wereldkampioen zoetwatervissen geworden in deze categorie in het Italiaanse Novi di Modena. Om het team te vormen hadden de bondscoaches voor de beste jeugdvissers van Nederland in hun categorie een paar wedstrijden georganiseerd een half jaar geleden om te bepalen welke vissers mee mochten naar het WK in Italie. Danny werd door de coaches geselecteerd en mocht voor het eerst naar een WK( en ook voor het laatst in zijn categorie gezien zijn leeftijd) voor Nederland. De ploeg( samen met de leeftijdscategorie onder 20 met daarin ook Siem Dorssers van HSV De Noordervaart) ging al een week voor het WK naar Italie waar elke dag getraind werd voor dit WK. Tijdens deze trainingsdagen werd gekeken welke 4 vissers mochten vissen tijdens de 1e wedstrijddag en welke reserve stond. Danny mocht de eerste wedstrijd starten en met een gewicht van ruim 5 kilo werd hij keurig 5e tijdens deze wedstrijd. De andere teamleden werden 1e, 9e en 10e in hun vak wat resulteerde in een 7e plaats in het tussenklassement na de 1e wedstrijddag met een achterstand van 7 punten op de nummer 1.
Na de bespreking van de 1e dag door de coaches en de vissers werd duidelijk dat een podiumplaats nog mogelijk was maar dat de 1e plaats( gezien de kwaliteiten van de overige buitenlandse vissers) theoretisch nog mogelijk was maar reeel gezien practisch bijna onmogelijk leek. Maar wat het team de 2e wedstrijddag presteerde was niet te beschrijven:
 
Danny werd 1e in zijn vak met ruim 10 kilo aan vis en versloeg daarmee de Engelsman Alex Clements in zijn vak die de 2 voorgaande jaren al Werelkampioen Individueel was geworden. Lucien de Rade( die de 1e wedstrijd ook zijn vak had gewonnen) wist tijdens de 2e wedstrijd ook eerste te worden en doordat Danny de Engelsman achter zich liet en een visser van San Marino zijn vak wist te winnen waar de andere kanshebber voor het individuele goud, de Belg Romain Gueret in zat werd Lucien de Rade van het Nederlands Team U25 Individueel Wereldkampioen. De andere 2 vissers van Nederland visten allebei een 3 in hun vak en daardoor behaalde ze met het team de 2e wedstrijddag 8 punten wat uitstekend was.Toen de Engelse coaches zeiden dat het Nederlands Team misschien als team ook wereldkampioen zou worden was de spanning helemaal te snijden en had iedereen met een Oranje gevoel een hartslag van 180 of meer. Wat er toen gebeurde toen de uitslag bekend werd en bleek dat de Engelse coaches het bij het rechte eind hadden en Nederland met het team ook Wereldkampioen was geworden was niet te beschrijven: gek van vreugde rolde de vissers en de coaches over elkaar heen en belandde iedereen in het wedstrijdwater. Een prestatie die nog nooit is neergezet door een Nederlands Team bij een WK zoetwatervissen: Het team onder de 25 jaar Wereldkampioen, Individueel onder de 25 jaar ook Wereldkampioen en bij de U20 was er individueel een brozen plak. Het team van de U20, met Siem Dorssers behaaalde eeen keurige 5e plaaats in het eindklassement.  Jongens proficiat!!!!
 
tn 098